Englantilainen kirjailija ja innovaatioajattelija Charles Leadbeater muistuttaa, että jotkut parhaista resepteistä valmistetaan kahdesta yksinkertaisesta ainesosasta. Tomaatti ja basilika, kananmunat ja pekoni, gin ja tonic. Leadbeaterin mukaan sama pätee myös kaupunkeihin. Hyvän kaupungin ainesosat ovat järjestelmä ja empatia. Toimiva järjestelmä pitää kaupungin liikkeessä. Ilman yhteistä asioiden hoitamista, terveydenhuoltoa, koulutusta, liikennettä tai taloutta kaupunki näivettyy tai sortuu. Mutta vasta empatia tekee kaupungista inhimillisen.

Ajatustalossa uskotaan Charles Leadbeaterin näkemykseen. Ihan kympillä. Siksi haluamme tukea asiakkaitamme empaattisten yhteisöjen rakentamisessa. Ne ovat tulevaisuuden kaupunkeja, kuntia ja kyliä. Ne ovat tulevaisuuden verkostoja, uudenlaisia kohtaamispaikkoja tai yhdessäolon keskuksia. Paikkoja, joissa ihmisille tarjotaan mahdollisuuksia elämänsisältöihin.

Empaattiset yhteisöt eivät synny pelkästään suunnittelemalla vaan tekemällä. Empaattiset yhteisöt eivät synny vanhoja rakenteita varjelemalla. Ne syntyvät, kun uskalletaan kokeilla jotakin uutta.

-Tom